| Nokedlis hús gazdagon receptEgytálételek Hozzávalók: 12 szelet vékony karaj, csont nélkül,vagy csirke, pulyka mell 1 nagy fej vöröshagyma étolaj liszt őrölt bors 400g.konzerv-gomba, vagy cukorborsó fokhagyma só vegeta majoranna sajt 1 nagy tejföl fél kg. lisztből nokedli Elkészítés: A húst kiklopfoljuk, megsózzuk, kicsit állni hagyjuk. Elkészítjük a nokedlit A húst borsos lisztbe forgatjuk, forró olajban kisütjük, abban a zsiradékban, amiben a hús sült, megdinszteljük a vöröshagymát, beleöntjük a gombát /lé nélkül/, fokhagymával, sóval, borsal, vegetával és majorannával ízesítjük. Tűzről levesszük és a tejfölt beletesszük. A nokedlira öntjük és jól összekeverjük. Kivajazott tepsibe /kb 25X40-es/ öntjük, a hús szeleteket rárakjuk és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ! Tanácsok: A gombát, cukorborsót akár mexikói zöldségkeverékkel is helyettesíthetjük. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Cserebogár8 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |