| Boszniai fazék receptHúsételek Hozzávalók: • 1 kg borjú- vagy üszőhús • 1 kg burgonya • 20 dkg sárgarépa • 10 dkg zöldség • 25 dkg hagyma • 3 dkg fokhagyma • 25 dkg zöldpaprika • 25 dkg padlidzsán • 40 dkg paradicsom • 2 dl száraz fehérbor • só • szemesbors • csípős törött pirospaprika • 2-3 szegfűszeg Elkészítés: A húst és a zöldségféléket közepes kockákra felszeleteljük. Belerakjuk egy (lehetőleg fedős) agyagedénybe, majd ízlés szerint sózzuk, megszórjuk a csípős paprikával, szemesborsal, hozzáadjuk a bort és a szegfűszeget. Óvatossan összekeverjük, felöntjük hideg vízzel, felforraljuk, és lefedve (ha az edénynek nincs fedele, lefedhejük pergamentpapirral vagy alufóliával), lassú tűzön kb. 30 percig pároljuk, majd a sütőben (a hústól függően) 2-3 órat süssük. Az utolsó 30 percben fedő nélkül. Ha lehetséges, kis agyagtálakban szolgáljuk fel. Vajon pirított kenyeret (esetleg juhtarhót is adunk hozzá). Jó étvagyat ! A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |