| Körtés kotlett receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg sertéskaraj 1 kg burgonya 4 hagyma 1 kg kemény körte, 2 teáskanál kömény, 4 dkg vaj, 10 dkg szalonna, 1/4 l fehérbor, húsleves (lehet kockából is), só fehér bors, petrezselyem. Elkészítés: A húst sós vízben 1,5 órán keresztül pároljuk. Mossuk, hámozzuk meg a krumplit, vágjuk kockára. A hagymát megtisztítjuk, nem túl vékony karikára vágjuk. A körtét meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat, negyedeljük. A húst daraboljuk fel. Tegyük tepsire, halmozzunk köré körtét és szalonnát, majd erre a burgonyát és a hagymát. A húslevest a fehérborral elkeverjük, megborsozzuk, és a húsra öntjük, addig, amíg a burgonyát a feléig ellepi. Az egészet szórjuk meg köménnyel, olvasszunk rá vajat. Előmelegített sütőben kb. 40-45 percig süssük, amíg a burgonya ropogós barnára sül. Tálaláskor díszítsük petrezselyemmel. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |