| Lencsefazék receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg füstölt hús (tarja, csülök) 2 szál sárgarépa 2 fej vöröshagyma 10 szem szegfűszeg 1 vegyes zöldségcsokor 60 dkg zöld lencse 2 pár debreceni kolbász Elkészítés: A húst feltesszük főni annyi vízzel, amennyi ellepj. Puhára főzzük, felkockázzuk. A hagymákba beleszúrjuk a szegfűszegeket, s a répával, a fűszercsokorral, a lencsével kuktába tesszük. Felöntjük vízzel, lezárjuk a kuktát és 15-20 percig főzzük. A kolbászokat villával megszurkáljuk, a hússal együtt a lencséhez adjuk. Hozzáöntünk kétpohárnyit a hús főzőlevéből, és az egészet összefőzzük. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |