| Mustáros csirkemellek receptHúsételek Hozzávalók: két csirkemellfilé só, bors liszt 2-3 evőkanál olívaolaj 1 dl fehérbor 2 dl csirkealaplé 1 evőkanál mustármag 1 teáskanál koriandermag 2 evőkanál mustár 1 dl tejszín 1 evőkanál vaj Elkészítés: A csirkemelleket megfelezem, sózom, borsozom, belehempergetem lisztbe, lerázom, a megforrósított olajba teszem és 3-3 perc alatt mindkét oldalukat pirosra sütöm. Kiszedem a húst, beledobom a serpenyőbe a mustármagot, a koriandert, 1 percig pirítom, majd beleteszem a mustárt és visszateszem a húst. Felöntöm a borral, ha elforr az alkoholtartalma, beleöntöm az alaplét és fedő alatt 7-8 percig párolom. Aláöntöm a tejszínt, majd a vajat, amitől finomabb, krémesebb lesz a szósz. Tanácsok: Tetszőleges körettel tálalhatjuk a csirkét felszeletelve, szósszal meglocsolva. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |