Tutireceptek.hu fejléc

Mustáros csirkemellek recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
két csirkemellfilé
só, bors
liszt
2-3 evőkanál olívaolaj
1 dl fehérbor
2 dl csirkealaplé
1 evőkanál mustármag
1 teáskanál koriandermag
2 evőkanál mustár
1 dl tejszín
1 evőkanál vaj

Elkészítés:
A csirkemelleket megfelezem, sózom, borsozom, belehempergetem lisztbe, lerázom, a megforrósított olajba teszem és 3-3 perc alatt mindkét oldalukat pirosra sütöm. Kiszedem a húst, beledobom a serpenyőbe a mustármagot, a koriandert, 1 percig pirítom, majd beleteszem a mustárt és visszateszem a húst. Felöntöm a borral, ha elforr az alkoholtartalma, beleöntöm az alaplét és fedő alatt 7-8 percig párolom. Aláöntöm a tejszínt, majd a vajat, amitől finomabb, krémesebb lesz a szósz.

Tanácsok:
Tetszőleges körettel tálalhatjuk a csirkét felszeletelve, szósszal meglocsolva.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás-mustáros tarja » Fűszeres csirkemellek » Tejfölös-mustáros cukkini » Mustáros töltött pecsenye
» Mézes-mustáros pulyka » Mustáros tepsis tarja » Mustáros lencsesaláta » Mustáros hús 2 fő részére
» Mustáros uborkamártás » Mustáros csirkecomb » Mustáros-tejfölös csirke » Mustáros zöldbab
» Az igazi mézes-mustáros » Mustáros karajszeletek » Mustáros cukkini » Mustáros sertéstarja


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.