| Boszniai tojásleves receptLevesek Hozzávalók: 2 db húsos zöldpaprika 2 gerezd fokhagyma 2 ek. olaj 1 l húsleves (kockából) 1 szál zellerzöld tányéronként: 1 tojás, 1 szelet kenyér só, bors Elkészítés: A kicsumázott, felkarikázott zöldpaprikát a felhevített zsiradékra dobjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sót, borsot, és erős tűzön, gyakran megkeverve, hirtelen megpirítjuk. Felöntjük a húslevessel, és a forrástól számított kb. 15 percig lassú tűzön forraljuk. A kenyérszeleteket mindkét oldalán megpirítjuk, minden tányér aljára 1-1 szeletet teszünk, ráhelyezünk 1 tükörtojást, és rámerjük a forró levest. Tetejére szórjuk a finomra vágott zellerzöldet. Azonnal tálaljuk. Tanácsok: Gyors, laktató és finom. A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |