| Borsós natúrszelet receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg sertéskaraj, 20 dkg mirelit zöldborsó, 5 dkg vaj, 1 dl tejszín, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 t. v. paprika, 1 kisebb fej vöröshagyma, Elkészítés: A sertéskarajt vágjuk fel szeletekre, amelyeknek serpenyőben pirítsuk meg mindkét oldalát. Tegyük egy lábasba, öntsük rá a sütés közben kiolvadt zsír felét, és dobjuk hozzá a négybe vágott hagymát. Ízesítsük sóval és borssal. Öntsünk alá annyi vizet, hogy épp ellepje. Kezdjük el párolni. Mikor felforrt, adjuk hozzá a mirelit borsót és fedjük le. Pároljuk körülbelül egy órát, közepes de inkább alacsony lángon. Öt perccel a vége előtt adjuk hozzá a vajat és a tejszínt. Néha keverjünk rajta egyet óvatosan, hogy ne törjük össze a húst. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |