| Tarhonyás borsós csirkemáj receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj 20 dkg tarhonya 10 dkg konzerv zöldborsó lé nélkül 5 dkg reszelt sajt 1 vöröshagyma 1 paradicsom 1 zöldpaprika 0,5 dl olaj só bors Elkészítés: A hagymát megfuttatjuk a forró olajon, a tűzről levéve rászórjuk a pirospaprikát, majd rátesszük a megmosott, leszárított 2-4 felé vágott májat. Kevés vizet adunk hozzá, majd amikor félig megpuhult beletesszük a kockára vágott paradicsomot és a paprikát. A tarhonyát megpirítjuk, majd felengedjük 2.5szörös vízzel, és néha megkeverve készre főzzük. Utána a kész májpörköltet sózzuk borsozzuk, majd összeforgatjuk a tarhonyával és a borsóval. Ráhintjük a sajtot, és közepes fokozaton 10 percig pirítjuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |