| Jénai tálban sült bab receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg szárazbab 50 dkg füstölt oldalas 1 nagy fej hagyma 3-4 gerezd fokhagyma 1 ek. piros paprika 1 nagyobb sárgarépa só Elkészítés: A babot éjszakára vízbe áztatjuk. Az oldalast kisebb darabokra vagdossuk. A hagymát apróra vagdossuk. Egy nagy jénaiba öntjük a babot, ráreszeljük a répát, rátesszük a hagymát, a zúzott fokhagymát és a húst. Ha nem túl sós a hús, akkor megsózzuk. a tetejére szórjuk a pirospaprikát. Felöntjük vízzel és lefedjük. Sütőben 200 fokon 2-3 órát sütjük. Tanácsok: Ha nincs megfelelő méretű jénai, bármilyen más edényben elkészíthető, lényeg hogy sütés közben le legyen fedve. Annyi vízzel öntsük fel, hogy legalább 2-3 újjnyi legyen a tetején mert a jénaiba utólag vizet önteni macerás. Ha mégis elforrja a levét és még nem puha a bab, akkor forró vizet lehet bele önteni. Elkészítési idő: 200 perc A receptet beküldte: monidavi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |