| Borított sárgabaracktorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 12 dkg liszt 1 tojássárgája 10 dkg hideg margarin 1 dkg gyümölcscukor 2 dkg méz 60 dkg kimagozott sárgabarack 3 dkg mandulapehely 12 g édesítőszer Elkészítés: A lisztet a tojássárgával, 6 dkg feldarabolt margarinnal és 1 tk. hideg vízzel gyorsan összegyúrjuk, folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe rakjuk. A maradék margarint egy nagy serpenyőben megolvasztjuk, hozzáadjuk a gyümölcscukrot, mézet, és kevergetve karamellizáljuk. A felezett barackokat a vágott felületükkel lefelé 1 percre a forró karamellbe tesszük. A barackokat margarinnal kikent 24 cm-es formába tesszük, szintén vágott felükkel lefelé, szorosan egymás mellé, a karamellel meglocsoljuk. A tésztát kb. 25 cm-es kerek lappá nyújtjuk és a gyümölcsrétegre fektetjük, a kiálló széleket a formába nyomkodjuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 30 percig sütjük. 10 percet még a formában pihentetjük, majd a tésztalappal lefelé tálra borítjuk. Pirított mandulapehellyel megszórjuk, és édesítőszerrel meghintve tálaljuk. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |