Tutireceptek.hu fejléc

Boros házinyúl recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 db házinyúl lapocka, vagy 4 comb
10 dkg szalonna
1 evőkanál olaj
1 db hagyma apróra vágva
1 db sárgarépa kockázva
1 db petrezselyem gyökér kockázva
1 evőkanál liszt

bors
1 dl fehér bor
petrezselyemzöld apróra vágva

Elkészítés:
Az apróra vágott szalonnát kipirítjuk, a pörcöt kivesszük a serpenyőből. A húsokat besózva a lisztben gyengén megforgatjuk, az olajjal kiegészített szalonnazsíron pirosra sütjük, azt is kivesszük. Ezután a hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a répát, gyökeret, kis ideig együtt pároljuk, majd visszahelyezzük a húsdarabokat, borsozzuk, és kevés vízzel puhára pároljuk. Amikor majdnem elfőtte a levét, hozzáadjuk a bort, és a petrezselyemzöldet, egyet rottyantunk rajta.
Rizzsel, tésztával (én dödöllével) tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: bagika52


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros sült pulyka » Boros, kapros lazac » Boros kelt rétes » Vörösboros libamell
» Boros marhatokány » Boros almatorta » Fehérboros-narancsos puncs » Boros kuglóf
» Boros sós rudak » Boros csirkecombok » Vörösboros málna sorbet » Boros szilva
» Mecseki boros csülök » Csomboros-lencsés káposzta » Vörösboros csülökpörkölt » Gombás vörösboros tokány


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.