| Boros házinyúl receptHúsételek Hozzávalók: 8 db házinyúl lapocka, vagy 4 comb 10 dkg szalonna 1 evőkanál olaj 1 db hagyma apróra vágva 1 db sárgarépa kockázva 1 db petrezselyem gyökér kockázva 1 evőkanál liszt só bors 1 dl fehér bor petrezselyemzöld apróra vágva Elkészítés: Az apróra vágott szalonnát kipirítjuk, a pörcöt kivesszük a serpenyőből. A húsokat besózva a lisztben gyengén megforgatjuk, az olajjal kiegészített szalonnazsíron pirosra sütjük, azt is kivesszük. Ezután a hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a répát, gyökeret, kis ideig együtt pároljuk, majd visszahelyezzük a húsdarabokat, borsozzuk, és kevés vízzel puhára pároljuk. Amikor majdnem elfőtte a levét, hozzáadjuk a bort, és a petrezselyemzöldet, egyet rottyantunk rajta. Rizzsel, tésztával (én dödöllével) tálaljuk. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: bagika52 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |