| Almás sült csirke receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg csirkehús 1/2 kg savanykás alma 1 db citrom reszelt héja és leve 1 tk. majoranna só, bors kevéske cukor Elkészítés: A csirkedarabokat jól bedörzsöljük a fűszerekkel, és egy tepsibe fektetjük. Körberakjuk a kicsumázott, negyedekre vágott almával, melyet leglocsolunk a citromlével. Rászórjuk a reszelt citromhéjat és a cukrot is, aztán az egészet lefedjük fóliával. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. egy órát pároljuk, majd a fóliát levéve szép pirosra sütjük a húst. Tanácsok: Párolt rízzsel kínáljuk, melyre ráhalmozzuk a csirke mellett sült almagerezdeket. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |