Tutireceptek.hu fejléc

Csirke Dubary módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 db csirkemell
1 kis fej karfiol
ételízesítő
só, bors, szerecsendió
3 dkg Ráma margarin
3 ek. liszt
1,5 dl tej
1 tojássárgája
reszelt sajt
olaj

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedem és ételízesítős vízben majdnem puhára főzöm.

A csirkemellből szeleteket vágok, sózom, borsozom és kevés olajban mindkét oldalán majdnem készre sütöm. Egy sütőpapírral bélelt kis tepsibe, vagy vajjal kikent jénaiba teszem. Minden hússzeletre fektetek 1-2 db karfiolt.

A vajon megfuttatom a lisztet és felöntöm a tej és ugyanannyi karfiol főzővíz keverékével. Sűrűre főzöm, ízesítem sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, majd a maradék karfiolt egy villával pépesre töröm, és azt is a mártáshoz keverem egy tojássárgájával együtt.

Ezt a mártást a karfiolos hús tetejére kanalazom, megszórom reszelt sajttal és 200 °C-os sütőben a sajt pirulásáig sütöm.

Burgonyapürével tálalom.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás rakott csirkemell » Spenótos csirkemell » Aranygaluska Anikó módra » Halleves horvát módra
» Csirkemell saláta » Rakott, bundás csirkecomb » Hamburger izraeli modra » Csirkehúskrém
» Kapros csirkeraguleves » Gombás csirke » Spárgás csirke » Hátszín flamand módra
» Sajtos-barackos csirkemell » Ananászos rakott csirke » Török rakott csirke » Rókagombás csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.