| Csirke Dubary módra receptHúsételek Hozzávalók: 2 db csirkemell 1 kis fej karfiol ételízesítő só, bors, szerecsendió 3 dkg Ráma margarin 3 ek. liszt 1,5 dl tej 1 tojássárgája reszelt sajt olaj Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedem és ételízesítős vízben majdnem puhára főzöm. A csirkemellből szeleteket vágok, sózom, borsozom és kevés olajban mindkét oldalán majdnem készre sütöm. Egy sütőpapírral bélelt kis tepsibe, vagy vajjal kikent jénaiba teszem. Minden hússzeletre fektetek 1-2 db karfiolt. A vajon megfuttatom a lisztet és felöntöm a tej és ugyanannyi karfiol főzővíz keverékével. Sűrűre főzöm, ízesítem sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, majd a maradék karfiolt egy villával pépesre töröm, és azt is a mártáshoz keverem egy tojássárgájával együtt. Ezt a mártást a karfiolos hús tetejére kanalazom, megszórom reszelt sajttal és 200 °C-os sütőben a sajt pirulásáig sütöm. Burgonyapürével tálalom. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |