Tutireceptek.hu fejléc

Húsroló recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg darált sertéshús
20 dkg darált marhahús
2 evőkanál mustár
fűszerpaprika

bors
2 dl olívaolaj
friss oregano
1 gerezd fokhagyma

Raguhoz:

1 db padlizsán
4 db paradicsom
2 evőkanál olaj
3 gerezd fokhagyma

bors
petrezselyem

Elkészítés:
A fokhagymagerezdet lereszeljük. A darált húst ízlés szerint sózzuk, a fűszerpaprikával és borssal jól eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a mustárt és a lereszelt fokhagymát. Az így előkészített húst egy órára a hűtőbe tesszük, hogy lehűljön, mert így könnyebb lesz majd formázni.

Vízbe mártott kézzel az ízesített darált húst hurkapálcákra nyomkodjuk, majd roston vagy forró olajban pirosasbarnára sütjük.
A raguhoz a paradicsomot és a padlizsánt felkockázzuk, majd egy serpenyőben kevés olívaolajon összeforraljuk. Sóval, borssal és friss petrezselyemmel ízesítjük.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke kropp » Zöldséges rizses csirke » Sörös csirke » Karfiolos-csirkés egytál
» Lecsós csirkemáj2 » Lecsós-szelet » Chilis csirkemell » Temesvári sertésragu
» Aszaltszilvás marhapecsenye » Pulykasaláta » Vadas libacomb » Tavaszi párolt csirkemell
» Toroskáposzta egyszerűen » Kímélő vasi pecsenye » Húsgombócok curry szószban » Rakott csirke III.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.