| Borított almás receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg alma 5 tojásból piskóta 1 evőkanál kakaó Krém: 2 cs. vaníliás puding, 0,5 l. tej 25 dkg margarin 25 dkg porcukor tetejére: csokimáz Elkészítés: Alufóliával kibéleljük a tepsit,majd zsírral lekenjük,erre szorosan egymás mellé alma szeleteket rakunk. A tepsi méretéhez alkalmazkodva, 4-5 tojásból piskóta tésztát készítünk. Ennek felét rácsorgatjuk az alma szeletekre, másik feléhez 1 evőkanál kakaót keverünk, és rácsorgatjuk a sárga massza tetejére. Így tarka tésztánk lesz. Megsütjük, majd megvárjuk amíg teljesen kihül. Csak azután borítjuk ki tálcára! Krém: 2 csomag vaniliás pudingot fél liter tejjel megfőzünk ,majd kihűtjük. 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral jól kikeverünk. A kihült, főtt krémhez keverjük a margarint, majd a kisült tészta almás felére kenjük. Csokimázzal öntjük le a tetejét és kockákra vágva szeleteljük. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |