| "Ezersziget" csirke receptHúsételek Hozzávalók: 2 db csirkemell filé 2 dl főzőtejszín 100 ml ketchup 2 gerezd fokhagyma 5 dkg parmezán sajt só ízlés szerint 1 ek vaj (vagy margarin) Elkészítés: A csirkemelleket keresztben 2 szeletre vágjuk, kivajazott tálba tesszük és megsózzuk. Összekeverjük a tejszínt, a ketchupot, a zúzott fokhagymát és a parmezánt, majd a húsokra öntjük. Kb. 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt lefedve puhára sütjük a húst, majd a fedőt / alufóliát levéve 10 perc alatt kicsit rápirítjuk a szószt. Rizzsel tálalva a legfinomabb. A lefolyt szafttal nyugodtan locsolgassuk meg a rizst! Készülhet pulykamellből vagy csirkecomb filéből is. Aki szereti, készítheti csípős ketchuppal is. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |