Tutireceptek.hu fejléc

"Ezersziget" csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 db csirkemell filé
2 dl főzőtejszín
100 ml ketchup
2 gerezd fokhagyma
5 dkg parmezán sajt
só ízlés szerint
1 ek vaj (vagy margarin)

Elkészítés:
A csirkemelleket keresztben 2 szeletre vágjuk, kivajazott tálba tesszük és megsózzuk.
Összekeverjük a tejszínt, a ketchupot, a zúzott fokhagymát és a parmezánt, majd a húsokra öntjük.
Kb. 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt lefedve puhára sütjük a húst, majd a fedőt / alufóliát levéve 10 perc alatt kicsit rápirítjuk a szószt.

Rizzsel tálalva a legfinomabb. A lefolyt szafttal nyugodtan locsolgassuk meg a rizst!
Készülhet pulykamellből vagy csirkecomb filéből is.
Aki szereti, készítheti csípős ketchuppal is.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» 5 fűszeres keleti csirke » Csirkemell palacsinta » Csirkemaj ananasszal » Rakott csirke olasz módra
» Csirkeszárnyas egytál » Tavaszi csirkebrassói » Citromos csirke más módon » Tejszínes csirke-penne
» Korzikai csirkemell » Fűszeres csirkemáj » Sűtőtökös csirkemell » Spenótos-csirkés penne
» Csirkecombok "Toros"-módra » Tejszínes csirketokány » Magyaros rakott csirke » Joghurtos párolt csirke


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.