| Borított karaj receptHúsételek Hozzávalók: 8 szelet csontos karaj (körülbelül 80-90 dkg), 35 dkg sárgarépa, 35 dkg brokkoli, 40 dkg burgonya, 2 evőkanál extraszűz olívaolaj, 3 dl száraz fehérbor, 1 mokkáskanál törött feketebors, 1 mokkáskanál füstízű só, 1 mokkáskanál só. Elkészítés: A zöldségféléket megmossuk, megtisztítjuk. A répát hosszú szeletekre vágjuk, a burgonyát karikákra szeljük, a brokkolit rózsákra szedjük. Egy evőkanál olívaolajjal kikenünk egy tepsit, a karajszeleteket alaposan átmossuk, lecsöpögtetjük. Bedörzsöljük a füstízű só felével. A tepsibe rakjuk a burgonyakarikákat, sózzuk, rátesszük a karajt, majd megborsozzuk. A karajra halmozzuk a brokkolit és répát, sózzuk, és meglocsoljuk a másik evőkanál olívaolajjal. A sütőben közepes hőmérsékleten negyven percen át sütjük. Ezután aláöntjük a fehérbort, alufóliával lefedjük, és egy óra hosszat tovább pároljuk, majd az alufóliát levéve megpirítjuk és forrón tálaljuk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |