| Raguleves receptLevesek Hozzávalók: valamilyen kockázott hús többféle zöldség (hagyma, fokhagyma, sárgarépa, petrezselyem, borsó, kukorica, gomba, zöldbab, zeller, karfiol....) 2 dl tej 1 doboz tejföl liszt bors, só, vegeta, tárkony, kapor, babérlevél Elkészítés: Kevés olajon megpároljuk a felkockázott zöldségeket. (na jó a borsót nem kell kockázni:) Ha üveges a zöldség, rá a kockázott húst, és további rázogatás mellett párolni. Amikor fehér a hús, kb. 2 fakanálnyi lisztet rá kell szórni, összekeverni és megpirítani. 2dl tejet és 4 liter vizet ráönteni. Fűszerezni: késhegynyi tárkony, 1 babérlevelet összetörni, egész bors...,1 fej hagymát, 1 gerezd fokhagymát egészben beledobni. Ha felforrt, lassú lángon készre főzzük. Tálalás előtt kapros tejföllel sűrítjük. Csipetkét, vagy más tésztát teszünk bele. Tanácsok: Miközben párolunk, csak rázogatni szabad az edényt, keverni tilos. Forráskor hajlamos kifutni, ezért ott kell állni mellette. Célszerű lábosban és nem fazékban főzni. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Edit78 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |