| Csirke raguleves alapléből receptLevesek Hozzávalók: Alapléhez: 6 db csirkeszárny 1 fej vöröshagyma 1 babérlevél 1 karalábé 2 paszternák fél zeller (kisebb) só, bors Raguhoz: 0,5 kg csirkemell filé 3 szál sárgarépa 30 dkg zöldborsó (mirelit) 2 szál fehérrépa 1 fej hagyma 1 paprika 1 paradicsom 1 babérlevél 3 kk pirospaprika 1 kk őrölt kömény 2 kk majoranna só, bors Összeállításhoz: 2 dl főzőtejszín 1 tk mustár 1 ek ketchup Elkészítés: Az alapléhez a csirkeszárnyakat megmossuk és hideg vízben feltesszük főni. Ha felfőtt leszedjük a habját, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet, majd 10 perc főzés után a nagyobb darabokra vágott zöldségeket és az egészben hagyott fej hagymát. Lassú tűzön gyöngyözve főzzük legalább 1 h-t. Amíg fő elkészítjük a ragut: A csirkemellet 1,5 x 1,5 cm-es kockára vágjuk, a hagymát és a zöldségeket megtisztítjuk. A répákat kockára vágjuk. Kevés olajon megdínszteljük a hagymát, a zöldpaprikát, majd körbepirítjuk rajta a húst. Ha megpirult lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a pirospaprikát. Felöntjük vízzel, belekockázzuk a paradicsomot, fűszerezzük és fedő alatt felfőzzük. Ha felfőtt, belekeverjük a kockára vágott répákat és a borsót. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és fedő alatt roppanósra pároljuk a zöldségeket. A kész ragura szűrőn át öntjük az alaplevet. Mustárral, ketchuppel ízesítjük, ha kell utánasózzuk és tejszínnel habarjuk. A receptet beküldte: _kleo_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |