| Raguleves ( 4 személyre) receptLevesek Hozzávalók: 1 csomag fagyasztott franciasaláta zöldség(répa burgonya borsó keveréke) 1 fej vöröshagyma 1 babérlevel 4 szem szemesbors 25 deka apróra vágott hûsdarabka egy marék fõtt rizs kevés tejföl Elkészítés: A hagymát apró kockákra vágom és vajon megpiritom .Ha üvegesre pirult akkor hozzáadom a hûsdarabkákat amelyet fehéredésig piritok. Felöntöm egy pici vizzel és a zöldségkeveréket is belekeverem 10 percig dinsztelem együtt kevergetés melett .Felöntöm vizzel(kb 1.5 liter ) hozzáadom a fûszereket (babérlevél,só bors ételizesitõ) közben megfõzöm a rizst kevés sós vizben .Ha a zöldségek puhára fõttek(nem szétfõzni) akkor kész a leves.A levesestálkába teszek egy kevés rizst rászedem a levest és egy kiskanál tejfölt teszek a tetejére. Tanácsok: A hûsdarabkák lehetnek csirkemellébõl,vagy sovány sertéskaralyból és marhahûsból is,de az utóbbinak hosszabb a fõzési ideje. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |