| Bolgár gyuvecs receptEgytálételek Hozzávalók: 4 főre 30 dkg húsból pörkölt marha- /sertéshús 40 dkg héjában főtt krumpli 20 dkg zöldbab (lehet mirelit) 1 padlizsán 4 zöldpaprika 2 szál sárgarépa 10 dkg párolt rizs 2 tojás 4 dl tejföl vagy natúr joghurt 1 vöröshagyma 2 dkg margarin Elkészítés: 1.A főtt burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk. A padlizsánt meghámozzuk, besózzuk, hogy keserű levét kiengedje. 2.A zöldbabot, a répát és a paprikát is felaprítjuk karikákra. 3.A margarinon megfuttajuk az apróra vágott hagymát, majd rátesszük a zöldségeket, és kb. 10 percig fedő alatt előpároljuk. 4.A tejfölt összekeverjük a tojással, megsózzuk. 5.Egy kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe egy sor burgonyát terítünk, erre kevés pörköltet és rizst, majd a hagymás zöldség következik, melyet meglocsolunk a tojásos tejföllel. 6.Ezt a rétegzést folytatjuk, amíg az alapanyag tart. 7.Előmelegített, közepesen forró sütőben sütjük kb. 40 percig. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |