Tutireceptek.hu fejléc

Bolgár gyuvecs recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 főre
30 dkg húsból pörkölt marha- /sertéshús
40 dkg héjában főtt krumpli
20 dkg zöldbab (lehet mirelit)
1 padlizsán
4 zöldpaprika
2 szál sárgarépa
10 dkg párolt rizs
2 tojás
4 dl tejföl vagy natúr joghurt
1 vöröshagyma
2 dkg margarin

Elkészítés:
1.A főtt burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk. A padlizsánt meghámozzuk, besózzuk, hogy keserű levét kiengedje.
2.A zöldbabot, a répát és a paprikát is felaprítjuk karikákra.
3.A margarinon megfuttajuk az apróra vágott hagymát, majd rátesszük a zöldségeket, és kb. 10 percig fedő alatt előpároljuk.
4.A tejfölt összekeverjük a tojással, megsózzuk.
5.Egy kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe egy sor burgonyát terítünk, erre kevés pörköltet és rizst, majd a hagymás zöldség következik, melyet meglocsolunk a tojásos tejföllel.
6.Ezt a rétegzést folytatjuk, amíg az alapanyag tart.
7.Előmelegített, közepesen forró sütőben sütjük kb. 40 percig.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bolgár rizseshús » Gyuvecs (szerb recept) » Bolgár ünnepi leves » Bolgár muszaka
» Bolgar salata » Bolgár lecsós csirkemell » Bolgársaláta » Bolgár raguleves
» Bolgár szendvics » Bolgár uborkaleves » Bolgár zöldbabos csirke » Szerb gyuvecs máskeppen
» Máj és alma » Vadasmártás tésztával » Tojásos nokedli salátával » Libamell párolt szilvával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.