| Bolgár muszaka receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg burgonya 1/2 kg sertés darálthús 1 fej hagyma 1-2 db paradicsom 1 tk. pirospaprika 1/2 tk. kömény 1/2 tk. csombor só és bors ,olaj Tetejére besamel Elkészítés: Kevés olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, belekeverem a darált húst és együtt pirítom tovább 1-2 percig. A fűszereket és a paradicsomot is hozzáadom, és együtt párolom 15-17 percig. A burgonyát közepes nagyságú kockákra felvágom és egy kiolajozott tepsibe lerakom . Annak a tetejére pakolom a darált húst, majd az egészet összekeverem. Besamelmártást készítünk: a vajon megpirítunk 2 kanál lisztet, hozzátöltjük apránként a forró tejet, közben folyamatosan keverjük. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt szerecsendióval. Ha sűrű, félrehúzzuk, belekeverünk fél csésze reszelt sajtot A krumplit befedjük a besamel szósszal, rászórjuk a maradék sajtot, pirosra sütjük. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |