Tutireceptek.hu fejléc

Bolgár muszaka recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
1/2 kg sertés darálthús
1 fej hagyma
1-2 db paradicsom
1 tk. pirospaprika
1/2 tk. kömény
1/2 tk. csombor
só és bors ,olaj
Tetejére besamel

Elkészítés:
Kevés olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, belekeverem a darált húst és együtt pirítom tovább 1-2 percig.
A fűszereket és a paradicsomot is hozzáadom, és együtt párolom 15-17 percig.
A burgonyát közepes nagyságú kockákra felvágom és egy kiolajozott tepsibe lerakom .
Annak a tetejére pakolom a darált húst, majd az egészet összekeverem.

Besamelmártást készítünk: a vajon megpirítunk 2 kanál lisztet, hozzátöltjük apránként a forró tejet, közben folyamatosan keverjük. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt szerecsendióval. Ha sűrű, félrehúzzuk, belekeverünk fél csésze reszelt sajtot
A krumplit befedjük a besamel szósszal, rászórjuk a maradék sajtot, pirosra sütjük.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bolgár rizseshús » Muszaka burgonyával » Bolgár raguleves » Bolgársaláta
» Bolgar salata » Muszaka II. » Update muszaka » Muszaka burgonyapéppel
» Karfiolmuszaka » Húsos muszaka » Bolgár ünnepi leves » Bolgár gyuvecs
» Bolgár lecsós csirkemell » Muszaka » Saját muszaka » Bolgár szendvics


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.