| Barackos túrógolyók csokiba mártva receptSütemények, édességek Hozzávalók: 16 darabhoz: 25 dkg tehéntúró 1 citrom reszelt héja 8 dkg porcukor 2 db érett, kemény húsú őszibarack 30 dkg étcsokoládé Elkészítés: A túrót villával vagy szitán áttörjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a porcukrot, krémesre keverjük. Ezután a meghámozott őszibarackokat kimagozzuk, és éles késsel 2x2 centis darabokra vágjuk. Ízlés szerint megszórhatjuk kevés vaníliás porcukorral. Az étcsokoládét tálkába tördeljük, majd vízgőzfürdő fölött felolvasztjuk. Végül a túrókrémből diónyit a kezünkbe veszünk, a tenyerünkkel ellapítjuk, középre 1-1 szem barackdarabot teszünk, a széleit középre behajtjuk, összenyomjuk és kigömbölygetjük. Ha elkészültek a túrógolyók, villára téve egyesével az olvasztott csokiba mártjuk, lecsepegtetjük, és rácsra vagy tálcára, tányérra tesszük. Hűtőbe téve 1,5-2 óra alatt lehűtjük. Hidegen kínáljuk. Tanácsok: A túrógolyók mártásához 50, 60 vagy 70 %-os étcsokit használjunk. A túrógolyók közepébe tölthetünk epret, málnát, szedret stb. Díszíthetjük a tetejét olvasztott fehércsokoládéval. A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |