| Őszibarackos kocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 4 tojás 8 dkg porcukor 2 dkg kakaópor 6 dkg liszt A krémhez: 1 cs. hidegen kötő vanília ízű pudingpor 25 dkg őszibarack befőtt 2 dl őszibaracklé 10 dkg lekvár 1 tasak színtelen tortazselé A díszítéshez: 12 felezett őszibarack 12 piros koktélcseresznye (én pl meggy befőttet tettem rá, azzal is tökéletes volt.) Elkészítés: 1.Kakaós piskótához a tojások sárgáját a porcukor egyharmadával habosra keverjük.A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A kikevert sárgájához hozzáadjuk habot és a kakóporral elkevert lisztet.Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokon előmelegített sütőben megsütöm.Hagyjuk kihűlni, majd a piskótát vízszintesen félbevágjuk. 2.A krémhez a vaníliás pudingport kikeverjük, a kompótlével, majd az apróra vágott őszibarackdarabokat is hozzáadom és a kétharmadát az alsó tésztalapra kenem. 3.A krémre ráhelyezem a másik tészatalapot és forró lekvárral lekenem a tetejét.Ha kihűlt, rákenjük a maradék krémet a felezett barackot meg a cseresznyét is ráhelyezem.A csomagoláson előírtak szerint előkészített hideg , de még folyós zselével lefényezzük. Dermedés után szeleteljük. Tanácsok: Másnap sokkal finomabb, mert addigra már rendesen összeér. A receptet beküldte: Kicsivuk Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |