| Sárgabarackos-gombóc receptTésztafélék Hozzávalók: 1 kg krumpli 25 dkg liszt 1 EK olaj pici só 30 dkg sárgabarack fahéj 10 dkg cukor 20 dkg zsemlemorzsa kevés olaj a piritáshoz Elkészítés: A krumplit meg hámozzuk, és nagyobb kockára vágjuk kevés sót teszünk rá.Majd megfőzzük puhára leszürjük, és azonnak forrón áttörjük, majd a lisztet és az olajat is hozzáadjuk, és jó puha tésztát gyurunk belőle. Vastag nudlit készitünk és mindig 1 cm vastag darabot levágunk, el lapitjuk a kezünkbe és egy félbaracot beleteszünk egy mokkáskanál fahéjas cukorral meg szorjuk, majd gomboccá formáljuk. Forró vízben kifőzzük. Meghempergetjük a piritott morzsában. Tanácsok: Ha valaki nem birja a morzsát darált fahéjas dióba is meg hempergetheti. Szilvával vagy meggyel is, télen aszalt gyümölcsökkel is tölthetjük. A receptet beküldte: gevi1931 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |