| Barackos túrólepény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojássárga, 1 csomag sütőpor, 3 evõkanál kakaópor. Töltelék 1 kg túró, 25 dkg porcukor, 3 db tojás, 5 dkg darált keksz, 1 citrom reszelt héja, 1 tojásfehérje, 1 kg õszibarack. Elkészítés: A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és a mélyhűtőben jól megdermesztjük. A túrót áttörjük, a porcukrot, a tojások sárgáját meg a darált kekszet hozzáadjuk, reszelt citromhéjjal fűszerezzük, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is lazán beleforgatjuk. Az õszibarackot szeletekre vágjuk. Egy kivajazott tepsibe belereszeljük a tészta felét a reszelõ durva fokán. Erre a túrótöltelék fele kerül, rá a barack, majd a maradék túrókrémmel az egészet beborítjuk. A tészta másik felét a tetejére reszeljük, és elõmelegített sütõbe toljuk. Nagy lánggal (200 fokon) 5 percig, majd a közepesnél kisebb lánggal (170 fokon) további kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt, kockákra vágjuk és vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |