| Epres-barackos-túrós-habos receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg Rama margarin 1 tojás 2 dl tejföl 15 dkg cukor fél citrom reszelt héja 1 csomag vaníliás cukor 60 dkg liszt 1 csomag sütőpor A túrókrémhez: 50 dkg túró 1 citrom reszelt héja 2 marék áztatott mazsola 4 db tojás sárgája 10 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 2 evőkanál búzadara Valamint: eperszemek őszibarackkonzerv A habhoz: 4 tojásfehérje 4 evőkanál cukor A tésztához a puha margarint a többi hozzávalóval összegyúrom. A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Egy közepes méretű tepsiben (azért közepes méretű a tepsi, hogy a túrós töltelék legalább 1 cm vastag legyen rajta) belenyomkodom a tésztát, elősütöm. Elkészítem a túrós tölteléket úgy, hogy minden hozzávalót összekeverek, majd az elősütött tésztára kanalazom, elsimítom. Félbevágott eperszemekkel és őszibarackszeletekkel rakom ki, majd a sütőbe visszatolom, és 30-35 percet sütöm. A tetejére a habot géppel jó keményre felverem, a megsült süteményre kanalazom, elsimítom, és visszatolom a sütőbe, de a hőmérsékletet visszaveszem 120 C fokra, és ezen már csak szárítom a habot 15-20 percig. Kihűlés után vizes késsel szeletelem. Elkészítés: A tésztához a puha margarint a többi hozzávalóval összegyúrom. A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Egy közepes méretű tepsiben (azért közepes méretű a tepsi, hogy a túrós töltelék legalább 1 cm vastag legyen rajta) belenyomkodom a tésztát, elősütöm. Elkészítem a túrós tölteléket úgy, hogy minden hozzávalót összekeverek, majd az elősütött tésztára kanalazom, elsimítom. Félbevágott eperszemekkel és őszibarackszeletekkel rakom ki, majd a sütőbe visszatolom, és 30-35 percet sütöm. A tetejére a habot géppel jó keményre felverem, a megsült süteményre kanalazom, elsimítom, és visszatolom a sütőbe, de a hőmérsékletet visszaveszem 120 C fokra, és ezen már csak szárítom a habot 15-20 percig. Kihűlés után vizes késsel szeletelem. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |