| Sárgabarackos clafoutis receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 g vaj a forma kikenéséhez 750 g sárgabarack kimagozva 125 g liszt 50 g cukor 3 tojás 1 vaníliarúd 300 ml tej porcukor a sütemény megszórásához Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 180 fokra (gázsütő 4-es fokozat). Vajazzunk ki egy lapos kerek fajansztálat vagy tortaformát. Tegyük a barackot a formába. A lisztet és a cukrot egy nagy tálban keverjük össze. Verjük fel a tojást. A vaníliarúd kikapart belsejét és a tejet adjuk a tojáshoz, és keverjük vele össze. Lassan öntsük a tejes keveréket a liszthez, és állandóan kevergessük, amíg puha tésztát nem kapunk. Ezután öntsük a gyümölcsre. Süssük 40 percig vagy tűpróbáig. Szórjuk meg porcukorral, és langyosan, vagy hidegen tálaljuk. A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |