| Barackos csíkos szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótához: 5 tojás, csipetnyi só, 12,5 dkg cukor, 12,5 dkg liszt, 3/4 tasak sütőpor. (az én tepsi méretem 27x38-as, nagyobb tepsihez, 6 tojásos kell) Az első réteghez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 6 dl baracknektár, barackbefőtt. Második réteg: 4-5 dl tejszín Harmadik réteghez egy csomag omlós keksz. Elkészítés: Piskóta: A tojásfehérjéket a sóval habbá verjük, apránként beleszórjuk a cukrot, majd a tojás sárgákat egyenként, majd legvégül belevegyítjük a sütőporos lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 175 fokon 20 -30 percig sütjük, tűpróba. Első réteg: A barackok egy részét apróra vágjuk. A pudingport a baracknektárral elkészítjük, mint a pudingot, tetszés szerint tehetünk bele vaníliás cukrot és cukrot. Amikor elkészült a puding beleforgatjuk a barackdarabokat. Hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt rákenjük a piskótára. A második réteghez 4- 5 dl tejszínt kemény habbá verünk. Rákenjük a pudingos rétegre. A harmadik réteg: A kekszek alját a befőtt levével egy ecset segítségével megkenegetjük és a megkent oldalukkal lefelé fordítva kirakjuk a sütemény tetejét. A süteményt egy fél órára hűtőbe rakjuk. Addig gőz fölött felolvasztunk 15 dkg étcsokoládét másfél evőkanál olajjal és rákenjük a süteményre. Tálaláskor minden sütire teszünk a maradék barackbefőttből. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |