Tutireceptek.hu fejléc

Őszibarackos tiramisu recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 dl erős feketekávé,
2 dl rum,
3 tojás,
3 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
5 dkg olvasztott vaj,
30 dkg mascarpone sajt (vagy natúr tejszínes krémsajt),
25 dkg babapiskóta,
4 nagy őszibarack (télen befőtt),
2 dl tejszín.

Elkészítés:
A hideg kávét a rummal összekeverjük. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral meg a vajjal simára verjük, majd a sajtot hozzáadjuk, a tojások habbá vert fehérjét beleforgatjuk. A piskótákat a rumos tejben könnyedén megmártjuk, a felét egy tálba fektetjük. A krém felét rákanalazzuk, és a felszeletelt őszibarack felét rárakjuk. Erre kerül a piskóta másik fele, és a maradék krémmel bevonjuk. A barack maradékával szépen kidíszítjük, és két órára jégbe hűtjük.
Tálalás előtt a habbá vert tejszínnel díszítjük.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos tiramisu torta » Túrós tiramisu torta » Őszibarackos csirkecomb » Tiramisu 625
» Hamis tiramisu 2. » Tiramisu ahogy én csinálom » Epres tiramisu II. » Őszibarackos túrótorta
» Nutellás Tiramisu » Őszibarackos palacsinta » Tiramisu másképp » Tiramisu falatok
» Őszibarackos túrós szelet » Kókuszos Tiramisu másolt » Eredeti tiramisu » Tiramisu-sütés nélkül


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.