| Bajor rakott burgonya receptEgytálételek Hozzávalók: 80 dkg burgonya 20 dkg főtt házisonka 1,5 dl tejföl 2 db tojássárgája 60 g vaj 0,5 dl tejszín só őrölt bors Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és ha kihűlt, karikákra vágjuk. A házisonkát apró kockákra daraboljuk. A tejfölt a tejszínnel, a tojássárgájával, a sóval és az őrölt borssal összekeverjük.Tűzálló edényt vajjal kikenünk, kevés zsemlemorzsával megszórjuk,a burgonyát és a sonkát rétegesen lerakjuk.Ráöntjük a fűszeres tejszínt, tetejére morzsoljuk a maradék zsiradékot, és előmelegített sütőben megsütjük. Tetejét ízlés szerint reszelt sajttal is megszórhatjuk. Önálló ételként vagy köretként tálaljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |