| Csirke bajorosan receptHúsételek Hozzávalók: 4 csirkecomb 15 dkg bacon 5 dkg vaj 1 nagy fej vöröshagyma 3 dl vörösbor 2 evőkanál zsemlemorzsa só, őrölt bors szegfűbors, reszelt szerecsendió Elkészítés: A szalonna felét vékony csíkokra vágjuk. Az alaposan megtisztított, megmosott és besózott csirkecombokat a szalonnacsíkokkal megtűzdeljük, majd egy szalonnaszeletekkel kibélelt tűzálló tálba fektetjük. A fűszerekkel megszórjuk, a hosszúkás csíkokra szelt vöröshagymával beborítjuk, a vörösborral meglocsoljuk, a zsemlemorzsával meghintjük, és a vajat rámorzsoljuk. Forró sütőben, saját levével időközben meglocsolva szép pirosra sütjük. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |