| Bajor sertéstarja receptHúsételek Hozzávalók: 0.7 kg sertéstarja 10 dkg vaj 100 dkg burgonya (hasábra vágva) 20 dkg füstölt szalonna (kockára vágva) 1 dl félszáraz fehérbor 2 dkg finomliszt 200 g tejföl 1 kávéskanál só bors ízlés szerint 1 csokor petrezselyem (apróra vágva) Elkészítés: A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk. A burgonyát megtisztítjuk, és hasábra vágjuk A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, a hússzeletek mindkét oldalát pirosra sütjük. A visszamaradt vajjal kikenünk egy tepsit. Közepére halmozzuk a burgonyát, a tepsi két oldalán elrendezzük a hússzeleteket. A felkockázott füstölt szalonnát kisütjük, szűrőkanállal kiszedjük a zsírból, melyhez hozzáöntjük a maradék vajat, felengedjük a borral. A tejfölben elkeverjük a lisztet, a boros keverékhez öntjük, csomó mentesre keverjük. Megkóstoljuk, ízesítjük. (só, bors, ha szükséges) A kisült szalonnakockákat a húsokra terítjük, a burgonyát ízlés szerint fűszerezzük (vigyázzunk a sóval!), és az egészet meglocsoljuk a tejfölös keverékkel. Meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel. Fóliával letakarjuk, és kb. 50 percig 180 fokon sütjük, míg a hozzávalók meg nem puhulnak. Levesszük a fóliát, és a tetejét pirosra sütjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |