| Grillen sült sertéstarja receptHúsételek Hozzávalók: 8 szelet sertéstarja A páchoz: 2 evőkanál dijoni mustár 3 evőkanál étolaj 1 evőkanál méz 8 gerezd préselt fokhagyma 1 csapott kávéskanál őrölt bors 2 evőkanál szójamártás 1 kávéskanál gyömbérpor 1 kávéskanál őrölt kömény 1 késhegynyi őrölt rozmaring 1 kávéskanál pirospaprika 1 evőkanál ételízesítő (delikát v. virgin) A kenegetéshez: 1 mokkáskanál só 2 evőkanál olaj 1 csapott kávéskanál pirospaprika Elkészítés: A hússzeleteket gyengén kiverjük, széleiket bevagdossuk. A páchoz való anyagokat krémesre keverjük és bevonjuk vele a hússzeleteket. Fóliába csomagolva 1-2 napig érleljük, majd grillen vagy faszénparázson mindkét oldalát - többször megfordítva - közepes hőfokon átsütjük. Tanácsok: Ügyeljünk arra, hogy a hús ne száradjon ki, ne süssük magas hőfokon és gyakran kenegessük olaj, só, paprika keverékével. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |