Tutireceptek.hu fejléc

Csőben sült sertéstarja recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 szelet sertéstarja
1 nagy vagy 2 kisebb doboz baromfi májkrém
olaj
fűszerkeverék
őrölt bors
1 pohár tejföl
5 deka trappista sajt
3 evőkanál rétesliszt
liszt
olaj

Elkészítés:
A nem túl vastag tarjaszeletek mindkét oldalát fűszerkeverékkel megszórjuk, egy órát állni hagyjuk.
közben a sajtot lereszeljük és elkészítjük a rizs- vagy burgonyaköretet, hozzávaló savanyúságot.
A hússzeleteket lisztben megforgatjuk és nagyobb serpenyőben forró olajon mindkét oldalát átsütjük. Jól lecsepegtetjük, tepsibe rakjuk. Megszórjuk kevés őrölt borssal és rákenjük a májkrémet.
Egy lábasban 3 dl vizet forralunk egy kávéskanál fűszerkeverékkel és állandó keverés mellett beleszórjuk a réteslisztet. Levesszük a tűzről, még azon forrón elkeverjük benne a sajtot, a tejfölt és ezzel a masszával beterítjük a májas húst, mely alá még 1 dl vizet öntünk.
Forró sütőbe toljuk, majd közepesre állítva sütőnket, 40 percig sütjük.

Tanácsok:
Ha úgy látjuk, hogy a teteje idő előtt barnulni kezd, tegyünk a tetejére alufóliát.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csőben sült sonkás penne » Csőben sült hús » Csőben sült currys csirke » Csőben sült burgonya
» Csőben sült kelbimbó » Csőben-csirke » Csőben sült cikória » Feketeretek csőben sütve
» Parasztos sertéstarja » Bajor sertéstarja » Brassói sertéstarja » Sült sertéstarja
» Csőben sült vegyes zöldség » Csőbensült rakott tészta » Makaróni csőben sütve » Csőben sült milánói penne


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.