| Csőben sült sertéstarja receptHúsételek Hozzávalók: 8 szelet sertéstarja 1 nagy vagy 2 kisebb doboz baromfi májkrém olaj fűszerkeverék őrölt bors 1 pohár tejföl 5 deka trappista sajt 3 evőkanál rétesliszt liszt olaj Elkészítés: A nem túl vastag tarjaszeletek mindkét oldalát fűszerkeverékkel megszórjuk, egy órát állni hagyjuk. közben a sajtot lereszeljük és elkészítjük a rizs- vagy burgonyaköretet, hozzávaló savanyúságot. A hússzeleteket lisztben megforgatjuk és nagyobb serpenyőben forró olajon mindkét oldalát átsütjük. Jól lecsepegtetjük, tepsibe rakjuk. Megszórjuk kevés őrölt borssal és rákenjük a májkrémet. Egy lábasban 3 dl vizet forralunk egy kávéskanál fűszerkeverékkel és állandó keverés mellett beleszórjuk a réteslisztet. Levesszük a tűzről, még azon forrón elkeverjük benne a sajtot, a tejfölt és ezzel a masszával beterítjük a májas húst, mely alá még 1 dl vizet öntünk. Forró sütőbe toljuk, majd közepesre állítva sütőnket, 40 percig sütjük. Tanácsok: Ha úgy látjuk, hogy a teteje idő előtt barnulni kezd, tegyünk a tetejére alufóliát. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |