| Savanyú krumplifőzelék receptFőzelékek Hozzávalók: 30 dkg krumpli 2 dkg liszt só 1 babérlevél 2 evőkanál olaj 1 fej hagyma ecet bors cukor Elkészítés: A megtisztított krumplit felkockázzuk és annyi vízben megfőzzük, ami éppen ellepi. Hozzáadjuk a sót és a babérlevelet, majd puhára főzzük. Lisztből és olajból világos rántást készítünk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzákeverjük a krumplihoz. Ecettel, cukorral, borssal, sóval ízesítjük. Tanácsok: Az ecetet csak akkor teszem bele amikor már kicsit kihűlt, így nem érezni az ecetes gőz szagát. Az apróra vágott hagymát kicsit még pirítom a rántással együtt. A receptet beküldte: graywolf Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |