Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú krumplifőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
30 dkg krumpli
2 dkg liszt

1 babérlevél
2 evőkanál olaj
1 fej hagyma
ecet
bors
cukor

Elkészítés:
A megtisztított krumplit felkockázzuk és annyi vízben megfőzzük, ami éppen ellepi. Hozzáadjuk a sót és a babérlevelet, majd puhára főzzük. Lisztből és olajból világos rántást készítünk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzákeverjük a krumplihoz. Ecettel, cukorral, borssal, sóval ízesítjük.

Tanácsok:
Az ecetet csak akkor teszem bele amikor már kicsit kihűlt, így nem érezni az ecetes gőz szagát. Az apróra vágott hagymát kicsit még pirítom a rántással együtt.


A receptet beküldte: graywolf


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyukáposztás tarja » Savanyúkáposzta saláta » Vágott, vegyes savanyúság » Csípős savanyú leves
» Teszt savanyúság. » Savanyúság télire » Savanyú káposzta lencsével » Savanyú káposzta leves
» Savanyú máj pörköltágyon » Savanyú káposztás apróhús » Édes - savanyú sertés » Édes-savanyú tésztasaláta
» Krumplifőzelék » Savanyúkáposztás saláta » Savanyú bab csülökkel » Tarja savanyúkáposztával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.