| Rakott tyúkmell receptEgytálételek Hozzávalók: 1 nagyobb tyúkmell 3 tojás 1 dl tejföl 5 dkg vaj 1 fej vöröshagyma 2 szelet kenyér fél dl tej só, bors 1 kiskanál liszt 2 kiskanál zsemlemorzsa 1 evőkanál paradicsompüré apróra vágott petrezselyemzöldje kikenéshez vaj Elkészítés: A kicsontozott, lebőrözött tyúkmellet megdaráljuk, majd egy egész tojással, sóval, a zsemlemorzsával meg a liszttel jól összedolgozzuk, és a massza felét egy kivajazott tűzálló tál aljára terítjük. Ezután a tejben megáztatott, majd kifacsart kenyeret két tojássárgával, a megtisztított, apróra vágott vöröshagymával, petrezselyemmel, sóval meg őrölt borssal összedolgozzuk, a két tojás keményre vert habját beleforgatjuk, és a tölteléket a darált húsra simítjuk. A maradék húsmasszával beterítjük, egy kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk és forró sütőben pirosra sütjük. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |