Tutireceptek.hu fejléc

Rakott tyúkmell recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 nagyobb tyúkmell
3 tojás
1 dl tejföl
5 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
2 szelet kenyér
fél dl tej
só, bors
1 kiskanál liszt
2 kiskanál zsemlemorzsa
1 evőkanál paradicsompüré
apróra vágott petrezselyemzöldje
kikenéshez vaj

Elkészítés:
A kicsontozott, lebőrözött tyúkmellet megdaráljuk, majd egy egész tojással, sóval, a zsemlemorzsával meg a liszttel jól összedolgozzuk, és a massza felét egy kivajazott tűzálló tál aljára terítjük.
Ezután a tejben megáztatott, majd kifacsart kenyeret két tojássárgával, a megtisztított, apróra vágott vöröshagymával, petrezselyemmel, sóval meg őrölt borssal összedolgozzuk, a két tojás keményre vert habját beleforgatjuk, és a tölteléket a darált húsra simítjuk.
A maradék húsmasszával beterítjük, egy kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk és forró sütőben pirosra sütjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Balázska rakottas » Rakott patisszon » Túróval rakott krumpli » Sonkás rakott zöldbab
» Rakott nokedli » Rakott csirkemell gazdagon » Zabpelyhes rakott kel » Hússal rakott burgonya
» Gyergyói rakott tojás » Pulyka rakottas » Gombás rakott burgonya » Rakott sajtos
» Rakott, bundás csirkecomb » Cukkini rakottas » Lazacos rakott burgonya » Sajttal rakott burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.