| Aszpikos-zöldséges marhahús receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg marhahús 1 fej vöröshagyma 2 paradicsom 2 marhahúsleveskocka 3 evőkanál olaj 5 dl száraz fehérbor 1 csokor petrezselyem 1 csokor zellerlevél 30 dkg zöldborsó 75 dkg sárgarépa 5 zselatinlap őrölt bors Elkészítés: A hagymákat és a paradicsomokat négyfelé vágjuk. A leveskockákat 8 dl meleg vízben feloldjuk. A húst az olajban megpirítjuk, majd sóval, borssal ízesítjük, a borral meglocsoljuk, és 2 percig erős tűzön főzzük. A húslevessel felöntjük, beletesszük a paradicsomokat, a hagymát és a zöldfűszereket. Lefedve, kislángon 2 óráig pároljuk. A zöldborsót és a hosszában kettévágott répákat külön-külön sós vízben megfőzzük (15, illetve 10 perc), és lecsöpögtetjük. A húst a léből kivesszük, és hosszában 3 részre vágjuk. A zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. 5 dl főzővizet leszűrünk, majd felforraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a zselatint. Hosszúkás, mély tepsi aljára egy hússzeletet teszünk, egy-egy réteg répával és zöldborsóval befedjük, és így folytatjuk a rétegezést. A tetejére öntjük a zselatinos mázt. Ha szükséges, még keverünk bele leszűrt főzővizet. Kihűtjük, folpackkal lefedjük, és 24 órára hűtőbe tesszük. Tanácsok: Szeletekre vágva, petrezselymes burgonyával és paradicsomsalátával körítve tálaljuk. A receptet beküldte: csakizsoka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |