Tutireceptek.hu fejléc

Aszpikos-zöldséges marhahús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg marhahús
1 fej vöröshagyma
2 paradicsom
2 marhahúsleveskocka
3 evőkanál olaj
5 dl száraz fehérbor
1 csokor petrezselyem
1 csokor zellerlevél
30 dkg zöldborsó
75 dkg sárgarépa
5 zselatinlap
őrölt bors

Elkészítés:
A hagymákat és a paradicsomokat négyfelé vágjuk. A leveskockákat 8 dl meleg vízben feloldjuk. A húst az olajban megpirítjuk, majd sóval, borssal ízesítjük, a borral meglocsoljuk, és 2 percig erős tűzön főzzük. A húslevessel felöntjük, beletesszük a paradicsomokat, a hagymát és a zöldfűszereket. Lefedve, kislángon 2 óráig pároljuk. A zöldborsót és a hosszában kettévágott répákat külön-külön sós vízben megfőzzük (15, illetve 10 perc), és lecsöpögtetjük. A húst a léből kivesszük, és hosszában 3 részre vágjuk. A zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. 5 dl főzővizet leszűrünk, majd felforraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a zselatint. Hosszúkás, mély tepsi aljára egy hússzeletet teszünk, egy-egy réteg répával és zöldborsóval befedjük, és így folytatjuk a rétegezést. A tetejére öntjük a zselatinos mázt. Ha szükséges, még keverünk bele leszűrt főzővizet. Kihűtjük, folpackkal lefedjük, és 24 órára hűtőbe tesszük.

Tanácsok:
Szeletekre vágva, petrezselymes burgonyával és paradicsomsalátával körítve tálaljuk.


A receptet beküldte: csakizsoka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizstésztás marhahúsleves » Borsos tokány marhahússal » Gombás marhahúsos tészta » Marhahúspástétom
» Marhahúsos saláta » Uborkás marhahús tásztával » Zöldséges marhahústekercs » Zöldségleves marhahússal
» Marhahúsos fasírtpogácsa » Marhahús bébi kínai kellel » Ánizsos főtt marhahús » Gombás marhahús finoman
» Marhahúsfelfújt » Marhahúsleves májgombóccal » Marhahús kapormártással » Marhahúsos kuszkusz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.