Tutireceptek.hu fejléc

Ánizsos főtt marhahús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
75 dkg marhahús
póréhagyma
gyömbér
ánizs
bors

1 dl száraz fehérbor
1 keményítő

Elkészítés:
A marhahúst 2 cm-esre felkarikázott póréhagymával (1-2 szál újhagyma), egy mokkáskanálnyi gyömbérporral, három-négy szem csillagánizzsal, öt-hat kanál szójamártással, egy kávéskanál egész borssal, annyi vízben, ami jól ellepi, fedő alatt, lassú tűzön puhára főzünk. A húst kiemeljük, vékonyra szeleteljük, a levét leszűrjük. Két kanál fehér borban két kanál keményítőt simára keverünk, a levét ezzel behabarjuk, és lassú tűzön kavargatva kissé besűrítjük.
Rzzsel vagy galuskával kínáljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Főtt marhahús zöldkörettel » Borsos tokány marhahússal » Marhahúsos fasírtpogácsa » Marhahússal töltött pita
» Tepsis gombás marhahús » Marhahúsos kuszkusz » Ánizsos sárgarépa-saláta » Gombás marhahús finoman
» Gombás marhahúsos tészta » Rakott zöldséges marhahús » Paradicsomos marhahúsleves » Mazsolás-ánizsos kenyér
» Ánizsos kalács » Zöldségleves marhahússal » Marhahúsos saláta » Marhahúspástétom


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.