| Zöldségleves marhahússal receptLevesek Hozzávalók: 20 dkg évszak szerinti zöldség (zöldbab, zöldhagyma, borsó, sárgarépa, zeller, karalábé, karfiol, brokkoli), 1 burgonya, fél hagyma, 10 dkg sovány marhahús, 2 tk. vaj, 1 ek. zab (kb. 1,5 dkg), negyed liter víz, 1 teáskanál instant zöldségleves, bors, só, petrezselyem, 1 teáskanál enzimes gabona Elkészítés: Pucoljuk meg a zöldséget, és vágjuk falatokra. Hámozzuk meg a burgonyát, mossuk meg és vágjuk kockára. A hagymát is hámozzuk meg és vágjuk apróra. A marhahúst vágjuk falatokra. A vajat melegítsük meg levesesfazékban, és a hagymát abban pároljuk meg. Adjuk hozzá a zöldséget, és néhány percig pároljuk vele. Öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a zabot és az instant zöldséglevest, és forraljuk fel. Aprítsuk fel a petrezselymet, és adjuk a leveshez. Ízesítsük borssal, sóval és enzimes gabonával. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |