| Marhahúsleves májgombóccal receptLevesek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: * 40 dkg marhahús * 40 dkg marhacsont * 2 fej vöröshagyma * 3 db sárgarépa * 1 db zeller * 1 csokor petrezselyem * szegfűbors * bors * só A májgombóchoz * 30 dkg máj * 1 tojás * 5 dkg vaj * 15 dkg zsemlemorzsa * 3-4 gerezd fokhagyma * só * őrölt bors * majoranna Elkészítés: Hideg vízbe tesszük fel a húst, a csontot, a leveszöldséget és a fűszereket főni. Lassú lángon gyöngyözve főzzük kb. 120 percig. A pépessé darált májat a többi hozzávalóval sűrű masszává keverjük. Zsemlemorzsába mártott kézzel kisebb gombócokat formálunk a masszából, majd forrásban lévő bő vízben kifőzzük. Ha a gombócok feljöttek a víz tetejére, kivesszük őket, és hideg vízzel leöblítjük. A receptet beküldte: nayloon Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |