| Zöldséges marhahústekercs receptHúsételek Hozzávalók: 8 vékonyszelet marhahús (sertés comb is lehet) 2 evőkanál napraforgó olaj 37,5 dkg zeller 25 dkg sárgarépa 2 kisebb póréhagyma 1 vöröshagyma só, bors 3 dkg finom liszt 1 gerezd fokhagyma 4,5 dl marhahús alaplé ( leveskockából is lehet) Elkészítés: A hús szeleteket 3 cm vastagra kiklopfoljuk. Egy serpenyőben hevítsük fel 1 evőkanálnyi olajat, tegyük bele a csíkokra vágott zellert, a póréhagymát és a sárgarépát, pirítsuk 1 percig, majd szedjük ki az olajból és hagyjuk hűlni. Osszuk el a zöldségeket a hússzeleteken, tekerjük fel azokat, majd rögzítsük hústűvel vagy fogpiszkálóval. A tekercseket forgassuk meg lisztben, süssük 7 percig a maradék egy evőkanálnyi felforrósított olajon, majd szedjük ki egy tányérra. A serpenyőben maradt olajon pároljuk puhára az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a maradék lisztet, 1 percig kevergessük, majd fokozatosan öntsük bele a húsleves apalevet. Sózzuk, borsozzuk a mártást ízlésünk szerint, majd a hústekercsekkel együtt tegyük egy, a megmaradt olajjal kikent tepsibe, forrósítsuk fel, takarjuk le és pároljuk 1,5 órán át. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |