| Aszaltszilvaleves receptLevesek Hozzávalók: 15-20 dkg magozott aszalt szilva 1 dl tejszín 1 dl tejföl 3 dl vörösbor 1 ek finomliszt 1db leveskocka némi mandulalapocska vagy mandulaforgács mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint só, cukor Elkészítés: Fél liter vízbe beledobom a leveskockát és a fűszerkeveréket(én kb. 1 teáskanálnyit szoktam)és hagyom, hogy jól összeforrjon. Ezután beleteszem az összevagdalt aszaltszilvát. Míg kicsit átjárják az ízek összekeverem habverővel a tejszínt, a tejfölt és a kanálnyi lisztet, majd behabarom vele a levest.Takaréklángon öt percig forralom, végül felöntöm a vörösborral, és elzárom alatta a lángot.Tálaláskor a csészékben megszórom a mandulával. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |