Tutireceptek.hu fejléc

Májgombóc vajjal, egyszerűen recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 db csirkemáj, 1-2 db tojás, fél fej vöröshagyma, fél csokor petrezselyem, aprítva, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, 1 kiskanál teavaj, 1 kiskanál parajdi só, frissen őrölt fekete bors, csipetnyi őrölt csombor

Elkészítés:
A csirkemájakat megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk és éles késsel elkaparjuk. A finomra aprított vöröshagymát egy kiskanál vajon megfonnyasztjuk. A csirkemáj pépet a tojással, dinsztelt hagymával, a vágott petrezselyemmel jól elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meghintjük csipetnyi csomborral és apránként hozzákeverünk annyi zsemlemorzsát, hogy formázható, de semmiképp sem kemény massza legyen a végeredmény. Kb 6-8 percre állni hagyjuk, majd vizes kézzel apró gombócokat formázunk, a lassan fövő levesben megfőzzük.

Tanácsok:
Kiváló az ünnepi levesekhez.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancskrém egyszerűen » Rakott kel egyszerűen » Pizzás muffin egyszerűen » Gyümölcskenyér egyszerűen
» Kuglóf egyszerűen » Toroskáposzta egyszerűen » Reszelt túrós egyszerűen » Bárányborda fűszervajjal
» Csángó gulyás egyszerűen » Piskóta egyszerűen » Bajor májgombóc » Diós csirkemell egyszerűen
» Puncsos süti egyszerűen » Gombapörkölt egyszerűen » Sajtsaláta egyszerűen » Rakott karfiol egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.