| Májgombóc vajjal, egyszerűen receptLevesek Hozzávalók: 2 db csirkemáj, 1-2 db tojás, fél fej vöröshagyma, fél csokor petrezselyem, aprítva, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, 1 kiskanál teavaj, 1 kiskanál parajdi só, frissen őrölt fekete bors, csipetnyi őrölt csombor Elkészítés: A csirkemájakat megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk és éles késsel elkaparjuk. A finomra aprított vöröshagymát egy kiskanál vajon megfonnyasztjuk. A csirkemáj pépet a tojással, dinsztelt hagymával, a vágott petrezselyemmel jól elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meghintjük csipetnyi csomborral és apránként hozzákeverünk annyi zsemlemorzsát, hogy formázható, de semmiképp sem kemény massza legyen a végeredmény. Kb 6-8 percre állni hagyjuk, majd vizes kézzel apró gombócokat formázunk, a lassan fövő levesben megfőzzük. Tanácsok: Kiváló az ünnepi levesekhez. Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |