| Rétegezett karfiolleves receptLevesek Hozzávalók: 1 db karfiol, só, 2 evőkanál étkezési keményítő, 2 csokor petrezselyem zöld, 1 kávéskanál pirospaprika, 3 dl tejszín. Elkészítés: A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd bő, sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, a karfiol-rózsákat pedig kétfelé osztjuk. Mindkét adagot külön-külön kislábasba tesszük, és felöntjük 1,5 dl tejszínnel. Az egyiket finomra vágott petrezselyem zöldjével, a másikat fűszerpaprikával ízesítjük, színesítjük, majd összeforraljuk a tejszínnel. Közben az ételkeményítőt 1 dl hideg vízben kikeverjük, besűrítjük vele a karfiollevest. Ezután a két kislábas tartalmát botmixerrel pürévé keverjük. Vigyázzunk arra, hogy egyforma sűrű legyen az állaguk, különben tálalásnál a színek összekeverednek. Az elkészült krémlevest megkóstoljuk, szükség szerint sóval ízesítjük. Öblös üvegpohárban vagy üvegtányérban tálaljuk, óvatosan meregetve egymásra a kétféle levest, hogy az ízes-színes rétegek ne folyjanak össze. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |