| Gombapüré leves receptLevesek Hozzávalók: 40 dkg bármilyen ehető gomba 1 fej vöröshagyma 1 késhegynyi őrölt bors 1 púpos kávéskanál fűszerkeverék (virgin v. delikát) 1 csapott evőkanál pirospaprika 1/2 cs. vagdalt zöldpetrezselyem v. szárított 1 szál sárgarépa 1 szál fehér répa 3 evőkanál tejföl 3 evőkanál étolaj 1 tojásból készített vajgaluska csipet só Elkészítés: A gombát jól megmossuk, húsdarálón ledaráljuk, - a sárga- és fehér répát megpucoljuk, karikára vágjuk. A hagymát az olajon csipet sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a ledarált gombát, a karikára vágott zöldségeket és addig dinszteljük, míg zsírjára nem sül. Ekkor megszórjuk pirospaprikával, őrölt borssal, fűszerkeverékkel, - felengedjük vízzel és a zöldségek puhulásáig főzzük, majd beleszaggatjuk a vajgaluskát. Levesszük a tűzről, megszórjuk petrezselyem zölddel és elkeverjük benne a tejfölt. Ízlés szerint sózzuk, de vigyázva, mert a fűszerkeverék tartalmazza a szükséges sómennyiséget. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |