| Petrezselyem krémleves receptLevesek Hozzávalók: 1 db póréhagyma 1 dl olívaolaj só bors 1 csokor snidling 1 ág rozmaring 50 dkg petrezselyemgyökér 2 marék dió 2 kanál liszt 2 dl tejszín Elkészítés: A gyökeret meghámozzuk. A póréhagymát felkarikázzuk, és kevés olajon megpirítjuk. Közben felkarikázzuk a gyökereket, és hozzáadjuk a hagymához. Aprítsunk fel snidlinget és rozmaringot, majd adjuk hozzá a zöldséghez. Ha lepirultak a zöldségek, engedjük fel forró vízzel. Egy serpenyőben pirítsuk meg a diót Ha megpárolódott a zöldség, szórjuk meg liszttel, keverjük el, majd adjunk hozzá vizet és tejet. Tetszés szerint ízesítsük. Ha kiforraltuk a levest, akkor turmixoljuk le, majd dúsítsuk tejszínnel. Tálaláskor, a levesre szórjuk rá a pirított diót. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |