Tutireceptek.hu fejléc

Tonhalas makarónisaláta recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 db tonhalkonzerv
25 dkg makaróni
1 doboz tejföl
2 tojás
mustár
olaj
1 fej vöröshagyma


Elkészítés:
Megfőzzük a makarónit. Amíg puhul, elkészítjük a krémet. Egy nagy habüstben hamis majonéz alapot készítünk: 2 tojássárgájához hozzáadunk egy evőkanálnyi mustárt, majd olajat csurgatunk hozzá, miközben kézi habverővel folyamatosan kevergetjük. Ha elkészültünk a krémmel, beleöntjük a tejfölt, hozzákanalazunk 1 konzervnyi tonhalat Szeletekre vágjuk a vöröshagymát. Megsózzuk és pár perc után kinyomkodjuk belőle a levét. Ha kész, ezt is hozzáadjuk a mártáshoz. A makarónit leszűrjük, és pár percnyi hűlés után (amikor már nem forró a tészta) belekeverjük a mártásba, majd 1 órára félretesszük pihenni, hogy a tészta teljesen átvegye a mártás ízét. Tálalásnál villa segítségével kis halmokat készítünk a tésztából és a tetejükre púpozzuk a megmaradt halkonzervet.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tonhalas tésztasaláta 2 » Zödséges-tonhalas omlett » Tonhalas tésztasaláta » Tonhalas vegyes saláta
» Tonhalas tészta » Olasz tonhalas tészta » Tonhalas-kukoricás lepény » Tonhalas melegszendvics
» Avokados-tonhalas tortilla » Tonhalas rizssaláta » Tonhalas burgonyasaláta » Tonhalas focaccia
» Pezsgős-tonhalas spagetti » Tonhalas paradicsomsaláta » Tonhalas penne » Tonhalas szendvicskrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.