| Fokhagymaleves paradicsommal receptLevesek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: 8 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj, 1 csokor zellerzöld, 1 púpozott evőkanál ételízesítő, 1 evőkanál liszt, ízlés szerint bors; a tálaláshoz 1 dl tejföl és 4 paradicsom Elkészítés: Előkészítése: a zellert megmosom és finomra vágom. A fokhagymát megtisztítom és fokhagymaprésen átnyomom. A paradicsomot egészen kis kockákra vágom. A levesescsészékben elosztom a tejfölt és a friss paradicsomkockákat. Elkészítése: a zúzott fokhagymát forró olajon kevergetés közben megfuttatom, majd a liszttel megszórom. További egy percig kevergetve pirítom, majd a tűzről levéve gyorsan összekeverem 2 dl vízzel. A tűzre visszateszem, simára keverem és felforralom. Ha a rántás már sűrű és sima, hozzáöntök még fél liter vizet, és az ételízesítővel meg a zellerzölddel fűszerezem. Ismét felforralom, öt percig főzöm, ezután a tejfölös paradicsomra tálalom. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |