| Tökös fejtett bableves receptLevesek Hozzávalók: 2 db babérlevél, só, 1 csokor petrezselyem zöld, 1 fej vöröshagyma, 2 db fehérrépa, 2 db sárgarépa, 15 dkg szárazkolbász, 30 dkg fejtett bab, 4 db tök, étolaj. Elkészítés: A babot megmossuk, majd a vöröshagymával és a babérlevéllel sós vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított, kockákra vágott répaféléket, és takaréklángon az egészet puhára főzzük. A tök felső egyharmadát levágjuk, a magházát eltávolítjuk, a húsát egy kanállal óvatosan kikapargatjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, a tök felkockázott húsát meg a karikákra vágott kolbászt kicsit megpirítjuk, majd a rotyogó leveshez adjuk. A levest megkóstoljuk, szükség szerint egy kis sóval utánaízesítjük, majd petrezselyem zöldjével díszítve a tök héjában kínáljuk. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |